Categories
Therapie

Voordelen van een yogatherapeut

Yogatherapeut

Yoga komt van oudsher uit India en wordt al eeuwenlang gebruikt om lichaam en geest in balans te brengen. Door middel van specifieke lichaamshoudingen, asana’s genoemd, worden je spieren verlengd. Lichamelijke houdingen werken samen met je ademhaling om in het hier en nu te komen. Yoga is een moment voor jezelf, om voor je lichaam en geest te zorgen. Een yogatherapeut helpt je in groepsvorm of individueel om weer in contact met jezelf te komen. Wat zijn nu precies de voordelen van yoga? Dat lees je hier.

Yoga leert je ontspannen

In onze maatschappij rennen we soms van afspraak naar afspraak. Werk, familie, vrienden, sporten, het is soms lastig te combineren. Wanneer nemen we de tijd om echt even te ontspannen, zonder iets te moeten? Yoga wordt ook wel lichaamsmeditatie genoemd. De yogatherapeut geeft je verschillende lichaamsoefeningen zodat je in contact komt met je lichaam en je geest kan ontspannen. Je concentreert je op je ademhaling en zet je gedachtes even op pauze. Zo kom je tot rust en verhoog je je bewustzijn. Zo laad je weer op om vol energie verder te gaan met de dag.

Yoga zorgt voor flexibiliteit

De verschillende yogahoudingen zorgen dat je spieren worden opgerekt en verlengd. Hierdoor wordt je leniger, wat voor een flexibel lichaam zorgt. Je zal merken dat je minder last hebt van lichamelijke pijntjes en je lichaam meer ontspannen aanvoelt. Ook bouw je meer spierkracht op door het doen van de oefeningen. De yogatherapeut kijkt samen met jou welke oefeningen geschikt zijn voor jouw lichaam. Heb je bijvoorbeeld regelmatig last van je onderrug? Dan zijn er specifieke oefening die jouw onderrug sterker kunnen maken of oprekken zodat je er minder last van hebt.

Yoga zorgt voor betere focus

Met een yoga therapeut werk je aan het stillen van je brein. Door mindful te zijn met het uitvoeren van de yoga oefeningen, geef je je hersens wat rust. Op deze manier heb je minder last van mentale ruis, waardoor je meer energie en focus krijgt in je leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *