Categories
Therapie

Bio energetische therapie

Bio energetische therapie

Het is geen nieuwe informatie dat de staat van je geest verbonden is met de staat van je lichaam. We zeggen vaak dat je geest sterker is dan je lichaam. Dit laat zien hoe belangrijk je gedachtes en gevoelens zijn. Wanneer jij sterk en positief in het leven staat, werkt jouw lichaam met je mee. ‘Believe it and you can achieve it!’. Helaas is het tegenovergestelde ook waar. Wanneer je niet goed in je vel zit, werkt dit ook door naar je lichaam. Dit kan lichamelijke klachten veroorzaken zoals vermoeidheid en zelfs ziektes veroorzaken. Met bio energetische therapie wordt de balans tussen lichaam en geest hersteld.

Wat houdt bio energetische therapie precies in?

Met bio energetische therapie wordt de relatie tussen mentale klachten en fysieke klachten aan het licht gelegd. Door hier bewust van te worden, kan je aan je mentale gezondheid werken, zodat de fysieke klachten ook zullen verminderen. Merk je bijvoorbeeld dat je last krijgt van nekpijn wanneer je gedachtes een negatieve kant op gaan? Door hiervan bewust te zijn kan je dit patroon doorbreken. Samen met de therapeut wordt gekeken naar jouw lichamelijke klachten en wat hiervan de onderliggende mentale oorzaak kan zijn.

Wat doe je met bio energetische therapie?

Door bewust te worden van het effect van jouw mentale gesteldheid op je fysieke gesteldheid, kan je lichamelijke klachten verminderen en voorkomen. De bio energetische therapie helpt jou om hiervan bewust te worden. Daarnaast wordt er gewerkt aan het herstellen van jouw levensenergie. Wanneer je last hebt van negatieve gedachtes, kost dit veel energie en zorgt voor blokkades. Door middel van dans, meditatie, ademhalingsoefeningen of het uiten van emoties wordt jouw lichaamsenergie weer hersteld. Welke techniek het beste bij jou past hangt van jouw persoonlijke situatie af.  De bio energetische therapie help jou om signalen die je lichaam afgeeft te herkennen. Zo voorkom je lichamelijke (en mentale) klachten. Op deze manier zul je merken dat er meer energie vrijkomt, die je goed kan gebruiken om positief in het leven te staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *