Categories
Bedrijf

Eikenprocessierups verwijderen

Eikenprocessierups verwijderen

De laatste jaren is de eikenprocessierups in Nederland begonnen aan een opmars. In vaak grote nesten bevinden ze zich in bomen. Hoewel deze diertjes er op het eerste oog onschuldig uitzien, kunnen hun haren zorgen voor ernstige en nare gezondheidsklachten. Een rode huid, jeuk, bultjes en irritatie aan je ogen zijn veelvoorkomende klachten. Het is daarom van belang voor jezelf en je omgeving om zo spoedig mogelijk de eikenprocessierups te verwijderen. Dit kun je echter niet zomaar zelf doen. Daarvoor heb je een bedrijf nodig dat ervaren en gespecialiseerd is in het verwijderen van de eikenprocessierups.

Bestrijden van de eikenprocessierups

Een met linten gemarkeerde boom die waarschuwt voor de aanwezigheid van de rups is niet langer een uitzondering. Het markeren van bomen is echter niet de oplossing. Bij de bestrijding van de eigenprocessierups is het van belang dat de verspreiding van de rupsen maar vooral de verspreiding van de haartjes wordt beperkt. De haartjes zijn licht en kunnen zich gemakkelijk verspreiden. Zoiets simpels als een windvlaag kan de haartjes al over een groot gebied verspreiden. Het verwijderen van de eikenprocessierups op een onjuiste wijze kan daardoor snel leiden tot grote ongemakken. Er zijn verschillende manieren om de eikenprocessierups te bestrijden zoals gif, verbranden of opzuigen. De juiste aanpak en uitvoer van de bestrijding vergt echter de nodige kennis en ervaring.

Bestrijders zijn professionals

Om de eikenprocessierups te bestrijden zijn er professionals die beschikken over de juiste apparatuur en beschermende kleding. Wanneer je een nest met de eikenprocessierups waarneemt doe je er dus goed aan om contact op te nemen met een bestrijder. Een bestrijder heeft ervaring met het verwijderen ven de eikenprocessierups en neemt daarnaast deze vervelende klus op zich. Gezien de ernst voor de gezondheid zijn veel professionals op korte termijn beschikbaar om hulp te bieden. De bestrijder komt bij je langs om  het nest met de eikenprocessierups te verwijderen. Doordat elke rups duizenden haartjes heeft gaat het om precisie werk waarbij veiligheid voorop staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *