Categories
Auto

Op zoek naar een rijschool Etten Leur?

Ben jij pas 17 geworden en zou jij graag je rijbewijs willen halen? Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar waar doe je dat? Er zijn natuurlijk heel veel rijscholen in het land, maar waar moet je heen als je in of in de buurt van Etten Leur woont? Ik zou dan eens een kijkje nemen naar Rijschool Flora, dit is een rijschool Etten Leur. Bij rijles komt ook veel kijken, maar wat komt er dan allemaal bij kijken? Als jij je dit afvraagt lees dit artikel dan vooral verder, want hier zul je meer informatie krijgen.

Theorie behalen voor je rijbewijs

Als je een rijbewijs wilt dan zou je eerst je theorie examen moeten halen. Dit is noodzakelijk voordat je op mag voor je praktijk examen. Dit is namelijk wettelijk verplicht. Het theorie examen is nadat je deze gehaald hebt ook een jaar geldig, je hebt dus genoeg tijd, maar niet alle tijd. Dit is natuurlijk omdat je na langer dan dat jaar natuurlijk weer veel dingen bent vergeten. En dan vind het CBR dat je de regels niet meer goed genoeg weet en dan is het niet meer geldig. Bij rijschool Etten Leur kan je dan ook vragen of zij het theorie examen voor je willen inplannen. Het inplannen van de examens gaat gewoon via de rijschool. Zo hoef je zelf niks te doen met het CBR en zo komen er ook geen misverstanden tussen jou en de rijschool.

Autorijlessen

Of je nou je theorie hebt gehaald of niet, lessen kan je altijd doen. Hoeveel je lest ligt natuurlijk helemaal aan jezelf. Als jij vind dat je redelijk goed kan rijden, dan neem je natuurlijk minder lessen dan als je vind dat je niet zo goed kan rijden. Je vraagt je wellicht af hoe je weet of je goed kan rijden terwijl je dit nog nooit hebt gedaan. Vaak kan je bij een rijschool een proefles aanvragen. Hier leer je de basis van het rijen, zoals het schakelen, sturen en remmen. De rijinstructeur zal je dan ook een advies geven voor hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt. Ik zou dan ook zeker van dit getal uit gaan. De instructeurs hebben veel ervaring en weten echt wel wat ze doen. Het zou ook zonde zijn als je te weinig lessen hebt en het niet haalt, of dat je te veel betaald voor overbodige lessen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *