Categories
Eten en drinken

Heerlijk eten met Kerst: daar hoort een stukje vlees bij 

Kippen Poelier Noordwijk

De Kerst ziet er dit jaar iets soberder uit. Toch mag je met de kerstmaaltijd flink uitpakken. Ook in een klein gezelschap is lekker eten altijd goed. Vlees is traditioneel een onderdeel van het Kerstdiner. Zelfs de vegetariërs maken in deze tijd een kleine uitzondering. Kies dan wel voor het beste kwaliteit vlees. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel. 

Gevogelte blijft altijd populair 

Bij kippen poelier Noordwijk vind je het beste vlees van de kip of kalkoen. Beide vleessoorten zijn veelzijdig – dus op veel verschillende manieren te bereiden. In sommige culturen wordt de kip heel kruidig bereid. Maar de kip is ook met zoete smaken heerlijk om te eten. 

Kip of kalkoen

Of je kiest voor kip of kalkoen hangt helemaal af van hoe je het vlees opdient. De kip is een kleinere vogel en dus gelijk makkelijker te verdelen. Wanneer het op tafel staat kunnen mensen snel pakken. Vind je het leuk om er een hele beleving van te maken voor een groot aantal mensen? Daar leent de kalkoen zich goed voor. Stop kruiden en kruidenboter in de binnenkant van het beest en leg hem daarna op het vuur of in de oven. Iedereen zal smullen!

Recepten met gevogelte

Vanwege de neutrale smaak kun je eigenlijk van alles met gevogelte. In de winter is het vooral lekker met kastanjes of cranberrysaus. Provençaalse kruiden vallen ook altijd goed in de smaak. 

Wildvlees: exclusief en smakelijk 

Als je echt even iets anders wil dan is het heerlijk om een stukje wild te bereiden. Dit is vlees van bijvoorbeeld hert, everzwijn, eend, fazant of haas. Het is zo exclusief omdat het jachtseizoen maar een beperkte tijd heeft. Omdat de beesten vrij rondliepen buiten is de structuur extra mals. 

Rundvlees in een stoofpot 

Rundvlees wordt ook wel draadjesvlees genoemd. Door de structuur is het heerlijk om te verwerken in een stoofpot met kardemom, runderbouillon en kaneel. De kruiden trekken snel in en het vlees is erg mals. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *